Tuesday, March 31, 2009

Hamstere. Dumme dyr eller dummeste dyr? Det var dette jeg skulle finne ut når jeg i dag satt ut på et høyst vitenskapelig eksperiment med følgende problemstilling: Vil et hamster klare seg selv i naturen uten hjelp fra mennesker? Hele hagen min er nå inngjerdet og hamsteret "Johnny" skal de neste ukene, ok tror du virkelig at jeg er så batshit insane at jeg gjerder inn et lite hamster i hagen min midt på vinteren? Seriøst.

I dag er det 1. April, folkens. Og dette betyr at nyhetene renner over av dritt som ikke er sant i stedet for at de setter lyset på viktige saker som faktisk betyr noe. Som at i Israel begynner jøder nå å bosette seg i de får palestinske bosetningene som finnes. Dette gjør de for å ta over de siste jordlappene palestinerne har igjen. De jødiske bosetterne har også en annen taktikk: Få flere barn. Som om jødene ikke var i flertall allerede.

Morsom jøde-fakta: Det finnes flere jøder i amerika enn det gjør i Israel. Nja, jeg er ikke så sosialistisk av meg nå lenger, men jeg støtter palestinerne. Og før du sier at jeg elsker steinkastende arabere og hater USA, la meg snakke (skrive) ferdig. Jeg støtter ingen vold på noen som helst måte. Jeg er for en diplomatisk og fredelig to-stats-løsning, og jeg elsker USA. Jeg mener virkelig at det er et fantastisk land, og jeg tror de er på vei til å bli mye bedre.

Utenrikspolitikken deres har riktig nok vært dårlig, til tider direkte stygg, de siste (åtte) årene, men det er en land jeg liker godt. De har for eksempel kasinoer. Og flere og flere er for å legalisere hasj og prostitusjon, noe jeg mener bare skulle mangle. Folk må ha rett til å bestemme selv hva de vil gjøre. Og vennligst ikke kall meg FRP-er, for det er jeg heller ikke. Jeg er liberteaner.

Uansett, tilbake til aprilsnarr. Jeg husker når jeg var ung, da var aprilsnarr utrolig moro. Vi løp rundt og aprilsnarra (Er ikke heeelt sikker på om aprilsnarr er et verb, men det får gå) alt og alle. Og aprilsnarrene i media var alltid helt umulig å få syne på. Jeg veit ikke om det er fordi jeg nå er smartere eller om det er fordi mediene har blitt latere, men nå kan jeg se de på en mils avstand.

For eksempel leste jeg på riks24.no at finansdepartementet skulle ut med enda en krisepakke: Alle med studielån som hadde studert fra 1990 til og med 2008 skulle få lånet betalt. Latterlig. Dessuten har Newcastle visstnok ansatt klubblegenden Alan Shearer som trener. Denne er jeg litt mer usikker på. Det ingen tvil om at Newcastle er desperate, men å ansette en mann uten trenerbakgrunn for å redde klubbe virker litt tvilsomt.

På tide med litt Steffen-filosofi. Som sagt er dette ting jeg funderer på når jeg nesten sover. Du er herved advart.

Tenk over dette et lite øyeblikk: Jeg kontrollerer til enhver tid alt du vet om meg. Absolutt alt du vet om meg er det jeg som har latt deg vite. Så på en veldig virkelig, og skremmende, måte kontrollerer jeg en liten del av deg. Den delen av deg som forventer hva jeg skal gjøre og si blir i praksis kontrollert av meg. Jeg påvirker også den delen av deg som bestemmer hvordan du oppfører deg ovenfor andre. Så i min mening er det viktigste våpenet et menneske har seg selv. For om jeg påvirker nok folk i riktig retning, vil de fortsette dominoeffekten. Til slutt står det igjen en globe fylt til randen av fritenkende, gamblende og kyniske forfattere.

Fra filosofi til alvor: Jeg ble faktisk beskyldt for å ha hjernevaska den ene romkameraten min i militæret. En drittsekk av et rasshøl på rommet hadde visst sagt om Menig "Olsen": Olsen er grei han, men han har blitt hjernevaska av Wikhaug. Ord for ord. Greit, pennen er mektigere enn sverdet, men jeg er ikke et ondt geni.

Jeg var i Sverige i går, med min amigo Rico Deeppants (Strippernavnet til Robert). Kjøpte litt snus og vedda litt på forskjellige greier. Når vi hadde kjørt litt på vei tilbake til sverige kom jeg på det som på dette tidspunktet virket som et genialt veddemål: Hvor lang tid tar det før vi er tilbake? Jeg tippa 39 minutter og 26 sekunder, Rico tippa 30 minutter blank. Han kjørte, jeg har jo ikke lappen, men han holdt samme fart hele veien, og overholdt alle fartsgrenser når vi kom tilbake. Rico vant. Han bomma med 10 sekunder. det skal ikke være mulig. Det er greit å komme i nærheten, men han tippa det nesten ned på sekundet. Syke greier.

Over og ut.

1 comment:

  1. Altså, som tidligere nevnt. Don't mess with the Best! Jeg er så utrolig god til å tippe tider, avstander og det som verre er!
    Noe du lurer på?


    Rico Out!

    ReplyDelete