Thursday, December 21, 2006

Hei. Det har nå gått åtte dager siden siste del. Dette er bare å beklage. Jeg har tatt juleferie.

Neste del kommer en gang i romjula (eller neste gang noe nevneverdig skjer), så dere har noe lesestoff til de late dager.

La oss alle håpe på at vi får snø til juleaften. Jeg krysser mine fingre, men det ville nok vært et aldri så lite julemirakel om det skulle skje.

Håper du får en gledelig jul.

Steffen.

Wednesday, December 13, 2006

God Luciadag!

Hadde terminprøve i Egen bedrift i dag. Egentlig skulle det vel også være en del om Prosjekt der, men det var det i alle fall ikke. Må ha vært en av de værste og beste terminprøvene jeg har hatt, og dét på en gang. Det hadde seg nemlig sånn at prøva var jævli inni helvete vanskelig. Svarte farvestifter! Hadde en skamsvær oppgave om regnskap. Postere, lage lønningslister og avslutte regnskapet. Videre var det også to mindre, men dog like diabolske, oppgaver om priskalkyle.

Ligger skremmende nok i faresonen helt nederst på karaktertabellen med denne prøven, vil jeg tro. Alle i klassen fikk ulikt svar på regnskapet. Jeg fikk beskjed om at man ikke kunne stryke så lenge man leverte noe, så jeg stressa litt mindre på de to priskalkyleoppgavene, men jeg fikk det fortsatt ikke til.

På regnskapsoppgaven fikk jeg 800 000 i vik, så jeg prøvde en gang nummer to. Da fikk jeg 900 000. Jævla motiverende. Heldigvis var alle andre i klassen like fortvilet, så det ble en del snakking og spøking. Johan tegna et smilefjes i Paint, og printa ca. 40 av de. Læreren gikk helt i taket og babla om sløsing av ark. Mens hun ga oss en sjennepreken, sto hun ved printeren, så Johan printet like så godt ett eksemplar til av tegningen sin. Han var tydeligvis veldig stolt av den.

Fortsatt venter jeg på boken Den digitale festning av Dan Brown. Den ble sendt for to uker og en dag siden. Og den ble bestilt for nesten to måneder siden. Begynner å bli skikkelig arg nå. Holdt på å si at jeg håper ved gud at den kommer til jul, men jeg tror ikke at gud finnes, så det ville vært litt hyklersk. Men jeg håper den kommer til jul. Noe av det beste med jula er romjula. Masse nye gaver er helt klart fint, men for meg handler jula om å utnytte en religion man ikke tilhører, for å få fri.

Nei da. For meg handler jula om å roe helt ned. Lese en god bok, se på feel good-filmer, drikke og spise godt. Synes det egentlig er skammelig at folk som er muslimske, buddhistiske, hinduer, eller hva som helst, får fri i jula, når de ikke tror på Jesus.

Dessuten står det i bibelen at Jesus ble født i mars. Jepp. Tror du meg ikke? Lær deg bibelhistorien din, du!

I morgen har jeg fri igjen. Studiedag igjen, for på fredag er det KKT-prøve (Kultur, Kommunikasjon og Teknologi). Så da blir det vel å sove lenge, høre på musikk og å lese litt, med mindre jeg får meg opp av senga og gjør noe konstruktivt. Er så kjedelig å sitte på dataen for tiden, siden jeg er gått så himla lei av FM. Og da er det liksom ikke noe annet å gjøre. Hei, kanskje jeg skal se på God Morgen, Norge? Elsker det programmet.

Det er så koselig. Med Blomster-Finn som lager fine buketter, og Grete som lager gode matretter. Dessuten har de så fine gjester. Noen ganger er det søte temaer som julehistorier, noen ganger er det om krig og verdensledere. For en komplett pakke, hva?

Det hørtes kanskje litt vel tvilsomt ut, og det må jeg beklage og ta avstand fra. Jeg er hetrofil.

Nå som det er avgjort, avsluttes denne kalenderluken, luke nummer 14. Nei, vent, 13. Hehe. Jadda. Vi leses dag. Kos deg på skole (eller eventuelt jobb). Tenkt på at mens du sliter, ligger jeg og sover, eller kanskje ser på God Morgen, Norge med en kopp kakao og et pledd rundt meg. Ha en fin dag!

Tuesday, December 12, 2006

I helga var jeg aleine hjemme. Eller, min bror var der også. På fredagen var det poker/film/henge med "crewet", yo. Vi så Hostel. Dårlig. Selv om det er nakne damer og blod, vil ikke det si at det er en bra film. Og sure Henrik holder på med ei ny dame. Haha.

Han sa han skulle opp og "slippe atombomba", om du skjønner. Da han ikke kom tilbake etter 20 minutter, lurte vi på hva som skjedde. Jeg, Robert, Daniel og Niklas (som for anledningen var drita på rusbrus) gikk ut for å lete. Det gikk ikke lang tid før mitt team (meg og Robert) fant mistenkte. I en fjortissgjeng. Hva skjer? Følg med!

Etter litt barnslig, men morsom, barneskolelusking, ankom Team To. Niklas, stadig beruset, bestemte seg for å gå nærmere. Han må ha vært 10 meter unna når han trodde han ble sett, lo som en idiot og løp frem. Dessverre hadde det seg slik at han slett ikke hadde blitt sett. Tulling. Ekspedisjonen ble avsluttet da vi bestemte oss for å la turtelduene være i fred.

Denne jenten jeg snakker om, er det sikkert mange som lurer på hvem er. Ingen andre enn Mrs. X selv. Om du ikke knekker koden, er du ikke verdig (Ble litt Da Vinci-kode-aktig der).

La meg vel ikke før tre-fire på fredag, og våknet etter 12 timers søvn på lørdag. Lørdag skjedde det ingen verdens ting som dere ville finne leseverdig. På søndag sov jeg. Og pugget til mandagens terminprøve i Salg og service og Sikkerhet (det er to fag, ikke ett som er mongoskrevet).

På mandag var det stro forvirring som rådet. Ingen hadde fått beskjed om å ta med Lovsamlingen, men jeg tror det var noe sånn som tre-fire som hadde den med. På biblioteket hadde de én til utlån. Dermed ble det til at alle guttene brukte Tommys lovsamling. Johan var den første som brukte den, og han lagde to eselører på de to paragrafene vi trengte i de to lovoppgavene. Deilig!

Vi hadde forøvrig samme vakt som på norsktentamen. Ho ser ut som en åndsvak gås. I tillegg har hoen utrolig irriterinde uvane. Jeg sitter (som alltid) med musikk i øra og hører ingenting. Så ser jeg bort på ho, og ho ser meg rett inn i øyene mens det ser ut som om hun hvisker noe til meg. Jeg tar øreproppene ut i ren refleks, og det viser seg at ho sitter og tygger på tungen sin. Hva faen er det for noe?

Jeg lå an til 5 i Salg og service, men jeg ødela nok den karakteren i går. Blir vel en treer, i best fall en sterk en.

I dag var det lesedag, siden vi skal ha terminprøve i Egen bedrift og Prosjekt (to fag, ikke mongo) i mårra. Like vel sitter jeg her og skriver. Faen, denne dumme web log-en kommer til å bli min karaktermessige død! Klarte utrolig nok å få meg opp på morgenen i dag. Tok meg en dusj, og kom meg til byen. Der handlet jeg meg Beatles - Love og U2 - 18 singles. Sitter nå og hører på sistnevnte, som i prinsippet er en Best of.

Kom nett hjem fra senteret borti her. Det vil si Mosseporten. Der traff jeg min gode venn Christian. Vi diskuterte lenge om julegavekjøp til hans far. Etter en halvtime, skilte vi veier (fikk streng beskjed om å skrive langt om dette).

Bestemte meg for at min gave til mine venner i år, er at de ikke trenger å kjøpe gave til meg, så jeg kjøpte noen plater til meg selv for å feire: U2 - How to dismantle an atomic bomb, Bruce Springsteen - We shall overcome (The Seeger sessions), Bruce Springsteen - Greatest hits, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble - Greatest hits og Neil Young - Living with war ble resultatet. Kikket litt på The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland en stund, men jeg er litt usikker på om jeg ville ha likt Jimi nå for tiden...

Og så var denne helvetes delen over! Får håpe du er fornøyd når jeg står på McDonald's og flipper burgere! Nei da. Vi leses. Antagelig allerede i morgen, i og med at jeg kommer til å slutte tidlig ;) Beklager kort del, men jeg er ganske stressa nå.

Friday, December 08, 2006

Beklager for at dere måtte vente såpass så lenge på denne delen. Får håpe at den er god nok til å kompensere.

Onsdag var en fin dag. Lite som skjedde egentlig (som om det var en overraskelse). Hadde gym, fotball, Tommy lamejoina det beste laget, og jeg var på lag med to håpløse kyllinger og Kenneth. Motstanderlaget besto av tre som var gode i fotball og ei jente. Resten av dagen ble brukt til å diskutere med diverse lærer og å chille i kantina. Fikk tilbake samfunnslæreprøva om krig og verdenssamfunnet. Fikk 5. Litt skuffa, siden jeg bare fikk én feil, og det var på hva som klassifiserte religionskrig.

Skrev geriljagrupper og terrorisme, tror jeg. Riktig svar er sikkert noe annet. I og med at jeg fikk feil. Fikk 14 av 15 svar riktige. Nydelig.

På tordag hadde vi Leif i kultur. Vi fikk beskjed om å lese noen kapitler i KKT-boka. Selvfølgelig var det ingen som gjorde det. I alle fall ikke gutta. Vi spilte CS, men jeg tror det var noen jenter som lata som de leste, i et desperat forsøk på å hale i land ståkarakter. Etter to timer CS, var det tid for egen bedrift, og da regnskap. Skamkjedelig. Brukte tre-fire timer på én oppgave. En jævlig svær oppgave.

I dag så vi på Typisk Norsk i norsken. Typisk Norsk er et underholdningsprogram som handler om det norske språk. Helt fantastisk, det er et av favorittprogrammene mine. Det kombinerer noe av det jeg liker best her i livet; Klaging på skrivefeil, herlig tørr humor og muligheten til å lære noe. I episode to av sesong to, fikk vi se om Nils m/Skills og Skranglebein. Som mange her kjenner har de vært og opptrådt på Grindvold 'Ungdomsskole, når jeg gikk der.

Til alt overmål fikk vi faktisk se klipp fra når de var der! Holdt på å le meg i hjel! Kasakstaneren Daniel, Tay og Kim Thailand var med! Hahaha! Rikskjendisene! De rappet! På NRK! Hahaha!! Rappet og rappet, fru Blom, de sto og leste fra et ark. Med rytme i bakgrunnen.

Først fikk vi se et bilde av Hopper'n på Jeløyen i Moss, og så at de snakka med noen idiotbarn der, og så ble de intervjuet uten for gettoskolen Hopper'n. Deretter fikk vi se bilder av at Grindvolds gymsal, og av mange folk som løp inn i den. Så bl. a. Tommy Nilsson. Og så så vi at rappertalentene Tay, Daniel og Kim øvde, for så å se de opptre foran hele skolen. Holdt på å le meg i hjel!

I det påfølgende friminuttet hadde Erik E. i klassen min og megselv en ganske opphetet diskusjon. Han mente at selv om jeg kjente de som rappa med Nils m/Skills og Skranglebein, gikk på Grindvold under den aktuelle tidsperioden (og visste hvordan gymsalen så ut), mente han at siden man hadde sett et bilde av Hopper'n ti minutter tidligere, veide dét tyngre. Herregud...

Fikk i dag tilbake den sikkerhetsprøva jeg har fortalt om tidligere. Fikk best i klassen (ingen overraskelse) , med skuffende 3+. Fikk til og med riktig på det jeg trodde det var mest sannsynlig at jeg tok feil på, nemlig kontrollskjemaet. Hah!

Resten av sikkerhetstimen hadde vi spørrekonkurranse. Det sterkere kjønn vs. jentene (neida). Vi tok tidlig nedelsen, men etter mye hjemmedømming av vår sikkerhetslærer Mona, tok de ledelsen. Etter mye om og men, ledet vi med ett poeng, og ett spørsmål igjen. Nervene var til å ta og føle på. Etter elendig dømming mener Mona at jentene holdt opp hånda først, noe som naturligvis er helt feil. Det ble uavgjort.

Skandale! En hel pose med Laban seigmenn står på spill. Ektraomganger blir startet. Best av tre spørsmål. Vi får bare et halvt poeng på det første spørmålet, og jentene får et helt poeng på neste spørsmål. Alt avhenger på det neste spørsmålet. "Hvorfor er det viktig for bedriften at de ansatte er fliksible?". Begge gruppene tenker så hardt at blodårene popper ut av panna.

Erik Lunde reiser seg. Gutten som ikke har svart på et eneste spørsmål så langt, tar ordet. Hele forsamlingen holder pusten. Klarer han det? Han svarer litt halvveis, og Johan skyter inn noen tilleggssvar. Men Erik drar det hele i land! Jippi! En hel pose seige menn. Men, så gode vinnere som vi er, deler vi broderlig med Mona og resten av taperne. Hva ellers?

Vi sluttet med sikkerhet når vi ble ferdige med å knuse jentene, og dro avsted til kantina. Der hadde jeg en veldig god og givende diskusjon med en del folk. Deriblandt Sokrates, som kanskje ikke er bok-smart, men faktisk er ganske lur, sånn som jeg er. Var et par jenter der også. Bekir og Tommy óg. Det vi diskuterte var religion, historie, romvesner og universet. Det jeg ser på som almenn kunnskap, forbløffet tydligvis mine med-debattanter, for mange av de spurte meg hva jeg fikk i faga mine, hvor jeg hadde lest dette og så videre. Det likte jeg veldig godt.

Etter storefri skulle vi ha presentasjon av engelskboken vi skulle ha lest, men som ingen hadde lest. Skulle presentere en selvvalgt engelsk bok. Jeg valgte en gammel Guns n' Roses-bok. De andre lata som de hadde lest boka til 8 Mile, Braveheart og så videre. Feilen er jo at 8 Mile eller Braveheart ikke er basert på bøker. Likefult visste jo ikke sure Ying det, for hun hadde selvfølgelig ikke lest noen av bøkene. Av de jeg snakket med, fikk begge Erik-ene 2 (med forbehold o eventuelle feil) og Johan 3+. Jeg fikk 5.

Ying synes tydeligvis at jeg var veldig flink som hadde velgt en så lang bok, og med at det ikke var litteratur med én plot line, men en biografi med flere separate historier.

Dere som har tatt 411-bussen (usikker på om det bare gjelder denne) i det siste har kanskje lagt merke til at det henger et par plakater på bussen om at en eller annen idiot har blitt frastjålet en laptop på bussen. Jeg kan her avsløre at dette er et markedsstunt. For det første har jeg reagert på at noen har hengt plakater på bussen, hvor bussene tjener verdifulle kroner på reklame. Det jeg også har sett er at det er veldig mange av de, og de ser veldig like ut. Her er den faktiske teksten som det henger plakater av:

Savnet! Onsdag kveld forsvant PC'n min fra meg. Den lå i veska mens jeg satt på 19.30-bussen til byen. Var det noen som tok samme buss som så noe? Har hatt den i snart to år nå, og blitt veldig glad i min bærbare venn. Betaler fortsatt avdrag på den til banken. Ring meg!

Ingrid.
41 52 65 81.


For det første opplyser ikke teksten hvilken buss hun tok (Pendel 1, 2, 3 eller 411), og for det andre viser ikke plakaten hvilken dag hun tok bussen på (dato). For det tredje er det ganske så påfallende at hver eneste en av disse plakatene har en reklame på den andre siden for If Forsikring. Dette gjør med sikker i min sak. Your honour. I rest my case.

Snart er klokken i skrivende stund 16.00, noe som gjør at jeg må begynne å konsumere vann for å hylle vannguden Poseidon. Neida. Jeg drikker mellom en halv og en hel liter vann før hver trening, sånn at kroppen ikke får tørstesjokk når man begynner å trene. Anbefales. Drikker du vann for å stille tørsten under trening, er det gode odds for at du får hold.

Etter at treningen er avviklet, skal jeg ha en aldri så liten pokerkveld med mine venner (selv om du ikke er invitert, betyr det ikke at du ikke er venn med meg!). Deltakerne vil være Robert, Daniel, Niklas og Henrik. Bob skal ta med Hostel (grøsser med aldersårsgrense 20). Vet ikke hvordan han har kjøpt den, han ser ikke akkurat 20 ut...

Hvis du vil ha tips på hva du skal gjøre i kveld, bør du lese alle mine tidligere innlegg her. Eller så kan du se på The Game. Den går 21.30 på ZTV. Anbefales i aller høyeste grad. Det er en amerikansk thriller med Sean Penn og Michael Douglas. Kongefilm!

Au revoir!

Tuesday, December 05, 2006

I går bestilte jeg mat fra Campino, eller, jeg og brutter'n da. To kebabruller. Etter tre timerringte vi for å avbestille, for da hadde vi allerede bestilt og mottat mat fra Pepsi på tre kvarter. Tre timer. Dette gir virkelig mening til ordspillet Skampino. Og vet du hva de sa når vi ringte etter tre timer? "Nei, vi har allerede vært hos dere, vi". Vi ringer til de og sier at de ikke burde komme hit engang, og de påstår at de har vært hos oss? Makan til frekkhet?!

-Nei, vi har allerede vært hos dere, vi. Men dere hadde vært og hentet kebabrullene, så vi kjørte tilbake.

Det viser seg at dustene hadde tatt feil av Stubbeløkkvegen 108 og Nøkkeland terrasse 108. til tross for at jeg bokstavelig talt måtte stave Stubbeløkkvegen. Hvor tett er du ikke da? Derfor har jeg nå bestemt meg for ikke å spise på Campino mer. Niks, sorry. Ikke bestille, ikke spise der, ingenting. Forrige gang jeg bestilte der i fra tok det to timer, nå tok det tre. Da setter jeg foten ned og bruker forbrukermakten min.

Læreren min Tore har mange ganger fortalt oss hvor viktig forbrukermakt er. Han har nemlig opplevd noe lignende som dette for åtte år siden: Han var fast kunde på Matbiten, og bestilte ca. to pizzaer i uken der i fra. En gang han bestilte hadde han spesifikt sag at han ikke skulle ha noe paprika eller løk på. Når han fikk pizzaene, hva var på? Ingenting om ikke løk og paprika! Når Tore ringte ned og forlangte to nye pizzaer, påstod Matbiten at det hverken var løk eller paprika på hans pizzaer. "hva er det du snakker om? Jeg står med pizzaene her!", hadde Tore sagt, men likevel var det ikke løk eller paprika på pizzaene. "Nei vel" sa Tore, la på og siden har han ikke kjøpt pizza fra Matbiten igjen.

Han pleide å kjøpe to pizzaer i uka der i fra, og siden de ikke ville dekke to pizzaer, har de nå gått glipp av to pizzaer i uka, i åtte år. Hah, som fortjent. Det vil si 832 pizzaer. La oss si at to pizzaer koster 400. Det vil si 332 800 i omsetning. Det koster sikkert 100 kroner (maks) å lage to pizzaer. Det vil si at siden Matbiten nektet å legge ut 100 kroner, har de gått glipp av 249 600 norske riksdaler. Noe som kanskje kan ha reddet de fra konkurs. Det er snakk om å tenke litt lenger enn nesa di.

I dag hadde jeg norsktentamen. Den kunne egentli ikke ha vært enklere. Hadde vel strengt tatt ikke trengt å lese de fem minuttene jeg bladde igjennom kapitlene på i går, engang. Endte opp med å skrive fire og en halv side om hvor kommersiell julen har blitt og om hva mine juleverdier og -tradisjoner. Ganske fornøyd. Fikk pressa inn noe propaganda som "I år slår nordmenn alle handlerekorder, selv om tidenes sultkatastofe i Sudan er underspill".

Var ferdig til 11.00-tiden, og fikk karret meg på 11.30-bussen som, på mystisk vis, var tidsnok. Tok den til Kiwi Kambo hvor jeg slo av en prat med Jølle og kjøpte to mikrobølgeovnspizzaer, Donald Duck & Co. og FHM. Koselig...

Så nå sitter jeg her og web log-er. Og du sitter hjemme uten bedre å gjøre, hva? Se rundt deg. Helt seriøst. Se rundt deg nå. Godt. Hva ser du? Kontrollert kaos, sier du? Jeg ser bare kaos. Så gjør noe nytte for deg og rydd rommet ditt, din samfunnssnylter.

Monday, December 04, 2006

Hallo i luken!

Fredag var litt opptur egentlig. I tillegg til å kunne åpne rute 1 i min advendtskalender, klarte jeg faktisk å stå opp tidsnok, og klarte å komme meg på skolen til halv 10. Hadde jo fri de to første timene for å pugge til norsktentamen (som er i morgen). I den tredje og fjerde timen skulle vi ha sikkerhet. På torsdag ble jeg informert om at vi skulle ha prøve. Det gikk ikke så bra.

Eller, det gikk vel greit. Egentlig mest sånt generelt stoff som brunnmur og fysisk sikring av dokumenter. Men dene ene oppgaven, hvor vi skulle tegne et kontrollskjema, er jeg temmelig sikker på at det gikk skeis. Prøven var unnagjort på et kvarter. Mer eller mindre (mest sannsynlig mindre).

Derefter bar det avsted til kantina, hvor fru Fortuna viste seg i det gode hjørnet (for én gangs skyld). Det viste seg at hele 1SA hadde hatt prøven samtidig, og derfor var kantina fylt med venner. Der satt jeg, Sokrates, Johan, Steffen Litschi, Tommy og mange andre fra 1SA og kula'n i en og en halv time. Ganske deilig, egentlig.

Sokrates (som noen av dere kanskje kjenner som han bole-store grekeren) var skikkelig bakfull. Med blodskutte øyne satt han halveis i søvne og hørte på musikk. Han hadde nemlig vært på julebord med Campino (hvor han jobber og hans far eier) i Oslo dagen før. Hmm. Å drikke seg drita på en tordag? Lurt. Han hadde vært hjemme kl. 05.00.

Så skulle vi nok en gang ha Ying. Skamkjipt. Én og en halv time med lesing. Erik L. i klassen min fant en limstift som vi koste oss litt med. Nei, ikke sånn kosing. Erik surra rundt og limte fast litt av hvert, der i blandt det høyre neseboret til Johan.

Endelig var det duket for trening igjen. Ett eller annet idiotlag har begynt å trene på mandagskvelder, så Sofakameratenes treninger er blitt redusert til én fredagstrening. Treningen var, som alltid, morsom. Jeg hadde et par perlemål (som alltid). Vegard sugde lem (som vanlig) og det var litt ampert (som vanlig). Ikke noe spesielt å melde der i fra.

Når jeg kom hjem, dusjet jeg, og satte meg ned foran televisjonsapparatet, for å få med meg den første luken i TV Norges julekalender Jul i Tøyengata. TV Norge har hatt en del fine julekalendre opp igjennom årene, den beste er klart Nissene på låven. Vel, i Jul i Tøyengata er mange av skuespillerene fra låven med. Bl.a. Zahid Ali.

For å være brutalt ærlig, sugde Jul i Tøyengata. Herre min gud. Helt håløst. 10 minutter med bare søppel.

På lørdag var det opp seint, chille litt med FM og så ned til byen. Derefter bar det opp til Kenneth, hvor ukas desiderte lavmål inntraff. Først var vi bare venner av meg som satt og koste oss med pils. Tommy, Steffen, Julian, Christian, Thomas G. I tillegg var selvfølgelig vert Kenneth der, og Kåre og Numan. Det så ut til å bli en finfin aften. Hake nummer én var jo den dunkende, sugende teknomusikken.

Så prøvde vi å få noen jenter dit, og vi så ut til å lykkes, men Julian, Thomas og Steffen fant ut at det var bedre om bare de tre dro dit hvor jentene var. Ouch. Rett i solar plexsus. Så fant Tommy ut at han og Kåre skulle stikke også. Igjen satt jeg, Christian, Numan og Kenneth. Fett nok.

Men det skulle bli så mye kjipere. Plutselig velter det inn en hel haug med idioter. Mannlige iditer jeg ikke kjenner, som drikker sprit. Og Teknoen dunker fremdeles. Jævli kjipt. Det hadde vært en helt annen sak om det hadde vært fine kvinnelige idioter som drakk sprit, men den gang ei.

På dette tidspunktet bestemmer jeg meg til slutt for å gå. Det som skulle være fett, hadde plutselig blitt maksimum kjipt. Faktisk, når jeg tenker over det, kunne det egentlig ikke vært mye kjipere. Tekno og ukjente menn. Party!

Litt av en lørdag.

Søndag dreide seg om lite. Satt på dataen og sløva'n som jeg alt for ofte gjør. Det eneste jeg gjorde var å gruse Christer, Are, Øyvind, Emil og min egen bror Kevin på grusbanen på Kambo. I styrtregn. Koselig.

I går hang min far opp en lenke med små lys utenfor huset vårt. Sånne som du ser i amerikanskje julefilmer. Guds død. Julen har blitt skammelig amerikanistert og ikke minst kommersialisert. Argumentet hans var at den lyste opp, sånn at man skulle se hvor man gikk. Hah. Mye.

Startet i også i dag to timer senere enn vanlig. Avspaserer valgfag ballspill. Etter ballspill skal vi egentlig ha to timer teknologi med Erik Koldrup, men han har tryna på sykkel og brekt et ben. Jeg mener, hvem i sitt rette sinn sykler nå om dagen? Gud vet. Der med hadde vi Tore i to timer før og etter storefri. Snakk om bortkastet tid. Fire skoletimer på en dag hvor jeg slutter 13.30. Kunne heller ha sluttet 11.15.

Når jeg endelig fikk kommet meg til byen for å ta bussen hjem, var den syv minutter forsiket. Det vil si, bussen stod der, men de skulle ha vaktskifte og han idioten som skulle ta over, var syv minutter for sen. Idiot. Jeg var så frustrert når jeg sto der i kø foran den tomme bussen at jeg kunne ha eksplodert.

Det sto to asiatere foran meg. Så kommer en venn av de og stiller seg sammen de. Da koker det i hodet mitt. Det er noe av det værste jeg ser. Folk som sniker. Som ikke har noen samvittighet. Som tror de er mer verdt enn andre. Som tror at dårlig tid er en grunn til å oppfære seg som et rasshøl.

Når endelig idioten av en bussjåfør kommer seg på bussen, skal han bruke to minutter på å henge fra seg jakken sin, sette fra seg bag-en og kaffekruset. I tillegg må han logge inn på den forbanna maskinen. Er det mulig å være tregere? Når klokken er blitt 13.37 (syv minutter forsinket) klarer han endelig å starte bussen. Så kommer plutselig Taperen (ja, med stor T) Kenneth Didriksen. Takket være at bussjåføren var for sen, rekker Kenneth bussen.

Regner med at de fleste som leser her vet hvem Kenneth Didriksen er. Han går i slitte joggesko, baggy hvit olabukse, boblejakke som ser ut som om den er fra fyllinga, den obligatoriske hettegenseren og en gul kaps på skrå. Gul kaps. Gul sportskaps fra JC. Kostet sikkert 50 kr. Gul kaps, for faen. Er du fargeblind?!

I tillegg har han klart å trè noe som ser ut som hodetelefoner fra 80-tallet rundt nakken. Hodetelefonene er gigantiske. Tror jeg nesten har et likt par hjemme, som er til LP-spilleren. Er det mulig å bli mer stereotypisk whigga? (whigga = white nigga)

Jeg mener, skal du først være whigga, må du gjøre det ordentlig. Sånn som Sigbjørn. Altså. Han var utentvil en whigga, men han gjorde det i alle fall med litt verdighet og stil. Rene klær som ser ut som om han har kjøpt de, ikke plukket de opp på hittegods-avdelingen i mossehallen.

Fy faen. Jeg blir forbanna bare jeg sitter er og skriver om det.

På bussen hjem satt de asiaterene seg foran meg. Jeg holdt på å slå til han ene der. Når jeg er først blitt litt provosert, vokser sinnet mitt. Så jævli stygg. En snikende idiot. Til alt overmål driver han og snur seg og ser mot meg eller bak meg hele tiden. Koker i hodet.

Noen ganger er jeg skikkelig glad for at jeg har denne web log-en, sånn at jeg kan få ut all aggressjonen min. Gud vet hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde dette mediet.

På gjensyn, vi leses.

Phew...

Sunday, December 03, 2006

På tirsdag har jeg norsktentamen, så for å varme opp kommer et monster av et innlegg i morgen. Innlegget vil oppsummere min korte skoledag på fredag, trening, fest hos Kenneth, jobb i dag og mye mer. Takk for tålmodigheten.